Optochtwijzer

Elk jaar doen er weer vele carnavalswagens, loopgroepen, duo's en indviduelen mee met de optocht in Vilsteren. Of je nu jong of oud bent, Vilsternaar of geen Vilsternaar, iedereen mag meedoen. En daarnaast zorgt de vereniging er voor dat ook iedereen nog eens met een prijs naar huis toe gaat!

Hoe gaat het in zijn werk?

Stap 1: Bedenk en maak iets leuks waarmee jij of jullie mee kunnen doen.
Stap 2: Zorg dat je op de dag van de optocht uiterlijk om 12:45 uur in Vilsteren aanwezig bent om een startnummer te verkrijgen. Hiervoor kan je voor de optocht in de tent (bij de inschrijfbalie) tussen 12:00 uur en 13:00 uur inschrijven. Let er goed op dat je dit volledig invult, en vooral de juiste deelnamecategorie kiest, om achteraf teleurstelling te voorkomen.
Opmerking: Voor grote groepen en wagens minimaal 2 weken van te voren opgeven via [email protected] ivm keuring van je creatie. 
Stap 3: Jij of jullie mogen je vervolgens opstellen tussen de andere groepen/wagens op de parkeerplaats bij de tent (naast de kerk).
Stap 4: Na het inschrijven krijg je direct een startnummer mee. Deze dient goed zichtbaar te zijn voor de juryleden, zowel voor als tijdens de optocht. Dit omdat de juryleden de inschrijfgegevens over zullen nemen en nog voordat de optocht begint langs willen komen voor een eerste indruk!
Stap 5: Om 13:30 uur zal de optocht van start gaan. De verkeersregelaar zal aanwijzingen geven wanneer je in de optocht mee kan lopen/rijden.
Stap 6: Na afloop zal in de tent de prijsuitreiking plaatsvinden. Naar gelang het programma zal dit ongeveer tussen 16:00 uur en 16:30 uur plaatsvinden. Van elke categorie zullen de drie winnaars de prijs door de Prins op het podium overhandigd krijgen. De andere prijzen kunnen na bekendmaking bij de muntenbalie achterin de tent worden afgehaald.
Nog even een paar belangrijke feiten onder elkaar

- De route van de optocht is drie rondjes rond de kerk;
- Het startnummer moet goed zichtbaar zijn voor de jury;
- Zichtbaar alcoholgebruik zal nadelig zijn voor de score en kan leiden tot diskwalificatie.
- De jury zal op verschillende plaatsen in de optocht opgesteld staan;
- Enkel met je startnummer kan je de prijs in ontvangst nemen;
- Deelname aan de optocht is geheel op eigen risico;
- Indien je meedoet met een gemotoriseerd voertuig, vraag dan bij uw verzekeringscontactpersoon na of u bent verzekerd voor deelname aan een optocht;
- Carnavaleske, Idee, Uitbeelding idee, Presentatie en Afwerking zijn de onderdelen waarop alle deelnemers beoordeeld zullen worden.

En voor de rest....gezellig meedoen en genieten van alle aandacht voor die zotte voorstelling! Want iedereen vindt het altijd bijzonder leuk om in het mooie Vilsteren mee te mogen doen aan de carnavalsoptocht. En natuurlijk is het na de optocht pas echt genieten omdat in de aangenaam verwarmde tent pas echt carnaval wordt gevierd. Kortom; alle reden om ook mee te doen.

Hieronder zijn de bedragen, plaatsen per deelnamecategorie in tabelvorm weergegeven. De vermelde bedragen zijn inclusief startgeld. Daarnaast zal door de Prins de aanmoedigingprijs á 50 euro tijdens de prijsuitreiking bekend worden gemaakt! Kortom; er is naast veel plezier ook nog eens veel te verdienen in de Piepenplasoptocht. Dus zorg dat je ook dit jaar – in welke vorm dan ook – weer meedoet!

Tot ziens in de optocht!

C.V. "De Piepenplassers"

Categorie: